ONZE WERKWIJZE

Werkwijze Spectrum Bewindvoering de intake

Als Spectrum Bewindvoering gevraagd is om beschermingsbewindvoerder te worden, maken wij een afspraak voor een intakegesprek. Dit gesprek kan plaatsvinden bij ons op kantoor in Heino, maar ook bij u thuis of welke andere locatie u wenst. Het intakegesprek is geheel vrijblijvend en gratis. Als u via een derde partij (hulpverleningsinstantie of familielid) bij ons terecht bent gekomen, is die partij bij het gesprek aanwezig.

Werkwijze Spectrum Bewindvoering wat houdt de intake in

Aan de hand van een intakeformulier nemen we allerlei vragen met u door om uw situatie zo goed mogelijk in kaart te brengen. Ons intakeformulier laten wij u per post of email toekomen als voorbereiding. U kunt deze ook downloaden via ``Links en Downloads`` op onze site. Wij vragen u zoveel mogelijk de meest relevante financiƫle gegevens te verzamelen ten behoeve van de aanvraag beschermingsbewind. We bekijken wat er aan inkomen bij u binnenkomt en wat er aan vaste lasten moet worden betaald en brengen uw bezittingen en eventuele schulden in kaart. Tijdens de intake wordt uitgelegd wat beschermingsbewind precies is en wat dit voor u betekent. Ook worden de verwachtingen, kosten en werkzaamheden duidelijk gemaakt zodat er in de toekomst hierover geen misverstanden of onduidelijkheden kunnen ontstaan.

Werkwijze Spectrum Bewindvoering het vervolg

Als we gezamenlijk besluiten het beschermingsbewind aan te vragen, vullen we het verzoekschrift in. Als de overige stukken voor de aanvraag aanwezig zijn en de aanvraag is compleet, dan sturen we de aanvraag door de rechtbank. Na de uitspraak van de kantonrechter gaan wij voor u aan de slag. Zo wordt er een aparte rekening op eigen naam geopend waarop alle inkomsten binnenkomen en alle uitgaven worden gedaan. Dit is de beheerrekening. Op uw leefgeldrekening wordt het geld voor levensonderhoud gestort. Hierover kunt u vrij beschikken met uw eigen bankpas. U ontvangt van zowel de beheerrekening als uw leefgeldrekening de dagafschriften thuis. Ook kunt u via onze site inloggen via ``Mijn Onview``. Alle betrokken instanties worden door ons aangeschreven zodat in vervolg alle inkomsten en te betalen rekeningen via Spectrum Bewindvoering gaan lopen. Bij grote uitgaven wordt toestemming gevraagd aan de kantonrechter. Ook verzorgen wij de aanvraag bijzondere bijstand richting uw gemeente voor onze kosten voor bewindvoering. De toekenning door de gemeente hiervan is wel afhankelijk van uw inkomsten- en vermogenssituatie.

Spectrum bewindvoering rood oranje groen